Tri Lece
Onaj koj puno voli da sprema i da uziva u ukus zna da za neki poseban ukus treba i neki marifet, a i neka posebna sastojka sta daje bas onaj ubitacan, jak, mekani il kakav i da je ukus.
Ja volim ovaj slatkis, al mii jedina mana sta je puno hladan, pa vishe volim da ga pravimm u letnim danima da nam ohladi dushu.
Ovo je jedan od onih slatkishe sta se pravi brzo a pojede se josh brze :)
Sastojci:
Testo:
6 jaja (veliki)
300gr shecer
2 vanilin shecer
1 pecivo
400gr brashno TIP 400
Preliv:
0.5l slatka pavlaka
2l mleko
300gr mleko u prah
preliv karamele
Priprema:
Mute se prvo belance, pa onda stavi se shecer postepeno, onda se dodaju zumance jedna po jedna, i na kraj sve suve sastojke posepeno.
Pece na hratija za pecenje na 220*. Ostavlja se testo da se ohladi.
U pkeh stavlja se slatka pavlaka i stavlja se testo i ostavlja da je upije.
U 0.5l mleko mesha se mleko u prah u oda kad se sve to lepo promesha da nema grutke onda se pomesha zajedno sa ostalom mleko i onda se zalije celo testo .
Ja pred da krenem da zalijem sa mlekom prvo je isecem na kocke, da bi se svaki deo dobro utopi u mleko.
I na kraj stavim karamel gotov.
Comments
Post a Comment