REBRO U FURNI


Jedno od najtrazenije jeloo u kafani je rebro u furni, pa ajde ne mora to da bude u kafanu mozemo to i prebaciti i u kuci !

Volim da ga spremma narocito kad je praznik, jer mi puno lako a onda su svi odushevljeni.

                                


Spremam ga tako da od prethodni dan prvo ga umijem lepo, pa onda ga lepo izbodim sa sve strane i onda stavim puno so, malo vegete i onda i malo ulje. SVe t namestim u isti pleh gde cu i da ga pecem i stavim ga  u frizider preko noci.
Sutra dan stavim samo jednu cashu vode i pod folijom stavim ga na 150* da se pece.
Posle dva sata ga prvrnem, pa tako josh dva saata i onda opet prevrnem i ako je gotovo onda skinem foliju i pojacam rernu na 200-250* i propecem tako jos 10-15 min da bi uhvatilo koru.

Ko bude probao nece vishe biti strvan u kafanu za rebro!

Neki put spremim ga i sa prilog, al to je kao neki nedeljni rucak samo za nas, al prilog stavljam kasnije, samo tako naredim.

                    

Bon Apetit!!! Pishite utisci!
                        

Comments