KAKO DO DOBRI, SOCNI I KREMAVI                             KOLACE I TORTE


Ranije sam napisala neka trikove oko dobrog testa, pa rekla sam da cu i za torte i kolace sledeci pu- epa evo me!

Prvo i zlatno pravilo VOLITE KUHINJU I KUVAJTE SA LJUBAV!

                                                        



Ja spremam sekakvi slatkishe i sve postove su bas moi, mislim moi na to da sam bas sve i radila, naravno da je recept od nekog i sigurno sam ga malo modificirala, al svakako mi je uspeo. 
Sad cu iskreno i reci da za slike mogu u retkim slucaevima da ukradem sa netom, jer ne stignem sve da islikam il sam ranije radila pa nemam sliku, al svejedno sta se tice postupak mozete me komotno pitati jer najiskreno da je moje delo.

Radim svake slatkishe i mogu da napravim tortu od danas za sutra i po prvi put i da znam da ce da ispadne odlicno, il sta bi dr rekli iz prvog za Rogjendan torta a da je nisam radila ranije MA NEMA SHANSE
E kod mene IMA zato sto znam da osetim recept od samog starta dok ga citam i znam dali sastojke dobro idu il ona il pa ne i nije po mom ukusu.

Prva stvar koja ne koristim kad radim krem je to sto ne koristim brasno il niseste, osim u jednom tortu i to u Medovoj ( kad je napravim sledeci put napisacu i recept jer to je ona torta koja je ne moze nit jedna oboriti sa piedestalom).
Zamenski uvek koristim puding od VANILU i zato nikad se ne oseca onaj prashkasti ukus i nema ona cvrsta struktura nego je sve kremavije.
Onda u puding kad pravim krema stavljam sve ostaloo sta treba, ako ima jaje kuvam ih sa pudingom dok se kuva, pa onda dodam ostalo,, a ostalo je cokolada za kuvanje il mlecna il bela, suvo grozgje, kokosa il sta jos treba da se stavi.

I josh jedno zanimljivo pravilo: Nemojte krem da stavljate u margarin il puter, nego margarin i puter stavljajte u krem i to kashikom po kashikom, da bi se uzgubio malo po malo, a kad je obratno vishe ukus je na margarin nego na krem!!!


                                    



Nadam se da sam vam otkrila bar neki del tajne dobre slatkishe! 
Probajte pa ako bi i jos neki slobodno mi pishite!!!

SA PUNO LJUBAVI IZ KUHINJE! ❤❤❤

Comments