Tajne kuvanja
Najvelika tajna jedne domacica je LJUBAV :)
Da bi sve sta radite ispalo savrsheno bitno je da to spremate sa ljubav i sa smirenje... bez ikakvi ocekivanja. Na kraju dana to je i da se pojede.. pa mora i nekad da se proba !!!
Testo:
Sta se tice spremanje testo to uvek mora da radite kad vam se radi naravno, ako ne mogu danas i ne moras il to utupi u glavi da zelis... i onda krenes.
Najlepshe je testo, te kad je sve zavrsheno ispeceno i sve to kad se zamesi malo glatko, meko pa moze i da se malo lepi na ruka (ima kasike, nozevi pa i brashno da bi to sklonili).
Kad ovo testo naraste to se i bolje rasika razvlaci i sta jos, sta znaci da se i lakshe radi. Ne bezi od povrshina za rada, ne rade se ispukane vrvove na kiflice i sve takv e slicne stvari sta se deshavaju dok radimo testo...
E sad tek da se ispece e to je taj vrhunac na ukus!!
Kad se radi hleb ja bi vam preporucila da stavljate po jedna velika supena kashika so, daje neki poseban smek . Verujte da ko proba moje testo svi o tome pricaju kao su kifle preukusno, kakvi su to (one male loptice pravim ) moje lepcici preukusni... nema ko ne pameti moj ukus.
Moze i da uradite i nesto kao kupeni hleb... to na kraj pred da se pece mazem sa malo brashna, voda i ulje, dal je hleb ili male loptice sve jedno... i naravno pecenje i to je neki marifet :)
Pecem testo po redom, stavljam u zagrejanu rernu na 250*C i odma namalim na 200*C, kad dobije boje i lici da je ispeceno to sve, a za to treba nekij 15-20 min sve zavisi dal je kompaktno testo il razvojeno na mali delova i odna ostavm jod 5-10 min na 150*C da se malo ististi.
Primer ovo na slici zato sto ima vishe od pola kg pekla sam oko 40 min sve na sve
BON APETIT!!! Probajte i kazite iskustva!!!
I opet da se povtori Kuvanje i spremanje nije darba... sve je to LJUBAV!!!
ps. Sledno cu u oko slatke i za to treba neke kace da bi bilo lepshe :)
Comments
Post a Comment