Snikers torta
Radila sam puno tore al kao ova toliko puno kremava, slatka i definitivno luksuzni ukus.
Ima malo vishe rada nego ostali al vredi za svaki sekund ulozen.
Radila sam je za mojoj cerki rogjendan i sva sve sam odushevila sa ukusom.
Lakshe bi bilo da neki stvari kao kikiriki da uredite dan pre da vasm se olakshal posao... al svakako svako radi kako znam.
Sastojci :
Za kore:
15 belanca
18 kashika secera
15 kasika kikirikija
3 kasike brashna
Fil Ⅰ :
400g shecera
1.2l mleka
4 pudinga karamela
150g margarin
100gr shecer u prahu
200g mleko u prah
300g mleveni peceni kikirikija (neslane)
Fil ⅠⅠ:
15 zumanca
250gr shecera
250g cokolade
150gr margarin
Dekoracija:
Ⅰ varijanta:
1shlag
200ml vode
ⅠⅠ varijanta
2 shlag krema
300ml mleko
Priprema :
Kore:
Rade se tri kore, za svaka ide 5 belanca, 6 kashika shecera, 5 kasika seckane kikirike i 1 kasika brashna.
Belance ulupamo u cvrsti sneg, onda dodamo shecer i kad se shecer rastopi stavljamo kikirikii kashiku brashna i to lagano promeshamo .
stavlajm ili u kalup il iscrtam krug na papiru za pecenje i u rerni na 180∘C oko 12-15min.
Koristim 28ca kalup.
Na isti nacin i ostale dve kore.
Fil Ⅰ:
Shecer rastopimo na laganoj vatri, pa kad se bude iskaramelizira onda stavljamo 1l mleka. TO ce sve da se ucvrsti pa isto na laganot temperaturu meshamo sve dok se ne rastopi. Onda prebacim i sherpu na pari i procedim kroz cedalku da ne bi ostalo neko veliko parce shecera jer je puno tvrdo. U ostali 200ml rastopim 4 pudinga od karamela i stavljam u karamelizirano mleko. sve to dobro se kuva i onda se stavlja na strani da se ohladi.
kad bude ohladeno uzmemo margarin i secer u prahu i stavimo malo sok od narangje. To sve izmikamo i na kraj dodamo i mleku u prahu. Zagto sto ce da bide puno cvrtoi ostavlja grutke, uzela sam dve kashike od pudinga i stavila unutra da bi de zakremavio i onda pocela da stavljam margarin u puding kashikom po kashikom i miksala.
Na kraj dodala mlevene kikirikije. ( krem je izvrsan)
Fil ⅠⅠ:
Prvo se miksaju zumance sa shecerom i onda se to stavi na pari da bi se lepo skuvali zumance. amo st stavim to na pari odma dodam i cokoladu i sve to kuvam sigurno pola saat. Onda skloni i ostavim da se ohladi. Kad se ohladio fil isto prvo umutim margarin sa malo sok od narangja i posle stavljam margarin u kremu.
Znacii bitno je da se margarin doda u krem, ne krem u margari, tu je taj jedan od marifeta oko lepe slatkishe!
Onda kad je sve spremno krenemo da filujemo tortu. Da bi bilo idealan krug to radim u kalap sa obracom. Stavljam prvo testo onda krem od karamel pa onda cokoladni. i tako tri puta.
Ostavljam je nekoliko saati na sobnoj temperaturu il preko noci i onda ja stavljam u frizider. Torta je dosta cvrta kad se izvadi iz frizidera tako da trpi i fonfana, a ako neko zeli moze i na trecu koru da ne stavlja fil, nego da ga podeli u dva dela.
Za dekoraciju uvek koristim ili shlag pena il shlag krem.
Ovog puta sa shlag penom zbog boje da bi bila bela, i onda na kraj dodala boje u neku zdelu sa po kashikom dve od shlaga samo za dekoraciju.
A sta se tice Minnie to uzela gotove gumene figure :) i naravno mafine kupila!
Nek vam je nazdravlje i osudite se da bi ukusile jedan izvandreni ukus!!!
Comments
Post a Comment