Rolnice sa gotovi korama
Ovo moze se pripramati bukvalo za svasta, dorucak, rucak, vecera... neki povod, rogjendan i sl.
Volimo ih svi, al mi mame volimo i kad nam ostane pa moze da se posluzime i sutra dan :)
Ja konkretno radim duplu dozu, a moze i da bude i meshano, del sa sira, del sa mesom, a znam da napravim i pica rolnice, tako da postupak je isti bitno je sta se stavlja unutra.
Sastojci:
1/2 kg kore
ulje
kisela voda
prashak za pecivo
sira sa jaje; meleno meso; sunka, kackavalj...
Postupak:
Prvo u jedan dublji sad promeshas skoro jedan mali filgjan ulja i jedna casha kiselu vodu i u nutra stavis pola kesu prashak za pecivo. Sve to promeshas i sa ovo mazes svaka kora.
Onda namstim sa malo ulje i pleh za pecenje.
Na radnji stol stavim prvo jedna kora i poprskam je sa ulhe i voda, iznad stavim jos jedna i posle proprskam sa malo mastrav niz celu koru, pa onda i trecu al sad mastrav stavljas na mesta gde nema (to se vidi i oseti) da bi bilo socnija .
Savijes i stavis u pleh. Sve tako dok ne zavrshis sa korama.
Na slici imam sa 1kg kori i meshano je pola sa sira i jaja, pola sa meso.
E sad onaj specificni deo i nesto sto po mom mislenje daje neki poseban smek i mekanost je to sto kad se sve porede, prvo se zasece kao na slici i onda se opet namaze sa ulje i vode, ako je ostalo ok ako ne napravite jos malo. I onda ostavlja se da se malo odmori dok se rerna ne zagree. Sta znaci kad zavrshis ceo posao onda ukl rernu na 220*.
Pece se sigurno oko pola saat , prvo pecem na 220, pa onda na 200* i na kraj protistim na 180-150* oko 10 min. Izvadim i pokrijem sa krpom da se bar 10-15 min ormori i da se lako vadi.
BON APETITO!
Comments
Post a Comment