Kuvanje sa multicoocer

                                      BOLONJEZE SOS


    Neki savremeni nacin kuvanje i lakshi, narocito zaposlene zene puno lesni nacin da bi svakodnevno kuvate je u ovaj praktican elemnt u kuhinju.

                                        


Ima ih puno na trziste, svi gore dole su sigurno isti, al eto ja konkretno imam od DELIMANO, sa Top Shopa i vrlo sam zadovoljna.
Imama ga vec 4 godini al sam konacno pocela da ga koristim sad pre tri meseci i za toko kratko vreme puno sam zadovolna. Spremala sam vishe jela kao grashak, supa, kuvala meso, pirinac, pa onda gulash, priprema za seolsko i na kraj bolonjeze pasta.

Kad radim ne stavljam sve od jednom nego red za redm isto kao i kad spremm na sporet. Prvo proprzim luk za malo ulje i vode, i to ostavim da se prodinsta, i sta je najbitnije ne zagori i otvoris ga nakon zavrshetak programa pa onda nastavis dalje. Sad kad krenem da vam pishem o nacinu spremanje i vreme potrebno sigurna sam da cete reci WAO pa to je mnogo isto kao i na spored al meni je bitno sta to kuvam na terasu i skoro i ne osetim, stavim i izaboravim i  posle odregjeno vreme samo stanem da proverim do gde je a ja unutra dal radim, gledam tv il jednostavno izlezavam se.

Znam da bi se svaka zena pitala dali ispusta miris kad kuvas u kuci.... sa velikom slovom cu reci DA! Da ne bude zaboluda isto ispusta kao i kad se kuva na sporet, al mozes komotno da stavis ispod aspiratora i da se odma i luftira.. pa zato kazem da koristim na terasu. 
Zato sto smo ovu godini poceli da se grijemo na klimu i tako da me puno spasio od hladnoce, zato sto iskreno i ne volim miris po kuce, pa tako da kuvam sa dva prozora sirum otvoreni i plus aspiratom. 

Ali uvek postoi to neko ali u zivoto a to je... jedna od klucni stvari za toplina doma je to da ima miris kuhinje, sta bi se reklo to mireshe na MAMA.
Al evo izbegavacemo luka pak ne mirishe na testo i slatkkishe :)
 
Postupak rada za jedan bolonjeze sos:

Sastojci :
1 luk
crni luk
ulje
vode
200gr kulen, slaninu, il neko dimjeno meso-govetska prsuta
400-500gr meleno meso(ko voli moze i meshano)
tomatelo (ko ima moze i paradajzo salce i domaci kecap)
so
biber
vegeta
zacine( origano, bosilek, magdonos i sta god zelite)


                                            



Postupak :
 Iseckam lukove i stavim i lonac sa malo ulje i vode (otprilike oko pola filgjana kafe). Stavim u multicookeru i uklucim na DIY programa na pola saat na 100*. Ako vam se brza mozete posle 20 min da dodate kul il sta vi zelite (to stavljam da bi se ukus blutkavost pobila i daje posebni miris i smeka).
Kas se programa zavrsi stavim meso i to isto na pola saat, pa ako mogu i stanem na koi put da promesham ako ne ostavim i posle cu vam reci tajna kako to dobro razvoim.
Kad se i messo proprzi stavljam onda tomatelo, a ako imam i paradajzni domaci sos stavim to jer je puno ukusnije, malo vode oko pola filgjana i onda dodam sve zacine. 
E sad ako nisam meshala meso dok se przilo onda uzmem kashiku za za pravenje pire i tako leko i malo to razbijem i dobijem isti efekat (ovo je za majke sa malim decom koi i bas nemaju vremena za sve😊)
I to sve uklucim na STEW na 40*, jednom samo posle 10 min proverim i promesham i probam za ukus, te za so pa ako sta fali samo dodam i to je to!

Znaci meni je bas fin ovaj aparat i preporucejem ga svim zenam jer puno olakshava posaoi stvarno prija.


 

Comments